Energijske terapije za konje

Moje terapevtsko znanje pa seže še dlje. Delujem ne samo za ljudi, ampak tudi za naše štirinožne prijatelje – konje! Konj je čudovito ogledalo človeka, saj v njem odsevajo vse naše pomanjkljivosti, še posebej ko skupaj z njimi delamo.

Pri delu s konji se osredotočam na celosten pristop. Enako kot na primer pri reševanju težav otrok, kjer je sodelovanje in “prevzgoja” staršev ključna, tudi pri konjih potrebujemo povezavo in vključenost človeka, ki ukvarja s konjem, ne glede na vedenjske težave, poškodbe ali bolezni. Spoštovanje konja in razumevanje njegovih potreb sta izjemno pomembna. Seveda, kot pri vseh živih bitjih, moramo prilagajati svoje delovanje glede na njegov karakter in pretekle izkušnje. Nič ne hitimo, nismo nepotrpežljivi, temveč premišljeno stopamo naprej, kar nam omogoča, da iz konja izvabimo najboljše.

V moji praksi izvajam individualne terapije, prilagojene posebnim čustvenim in vedenjskim težavam, ki se pojavijo. 

Pridobila sem bogate izkušnje s pomočjo več kot enoletnega šolanja z mentorjem Borisom Sušcem in njegovo metodo naravnega konjarstva, za varno delo s konjem na tleh ali v sedlu.

In ne smem pozabiti na udeležbo na čudoviti delavnici “Horsenality z Borisom Sušcem”, ali kako ugotoviti s kakšnim pristopom iz našega konja izvabiti najboljše (junij 2022).  

Poleg tega sem opravila dragoceno izobraževanje z imenom “Zavestni konj, zavestni jezdec”, ki ga je vodila izjemna Margarete Gallowitsch.

Da pa bi bila še bolje pripravljena, sem uspešno zaključila tudi tečaj jahanja – jahač 1 in nadaljevalni tečaj pri nadarjeni inštruktorici usposabljanja, gospodični Špeli Zdoljšek, od novembra 2021 do aprila 2022.

Vse to znanje in izkušnje so mi v navdih pri delu s konji, da lahko skupaj ustvarimo harmonično in zdravilno okolje, kjer vsak konj lahko sije v vsej svoji veličini.